Skip to main content

Unghiuri complementare si suplementare

 

Unghiuri complementare

DEF-Dacă suma măsurilor a două unghiuri este egală cu 90 de grade, atunci cele două unghiuri se numesc UNGHIURI COMPLEMENTARE. Oricare dintre cele două unghiuri reprezintă COMPLEMENTUL celuilalt.

OBS- Dacă într-o problemă vi se cere complementul unui unghi, o să scădeți din 90 de grade valoarea acelui unghi pentru a afla complementul.

Unghiuri suplementare 

 

DEFDacă suma măsurilor a două unghiuri este egală cu 180 de grade, atunci cele două unghiuri se numesc UNGHIURI SUPLEMENTARE. Oricare dintre cele două unghiuri reprezintă SUPLEMENTUL celuilalt.

OBS- Dacă într-o problemă vi se cere suplementul unui unghi, o să scădeți din 180 de grade valoarea acelui unghi pentru a afla suplementul.

 

 

Aplicatii rezolvate cu tipuri de unghiuri

 complementare si suplementare 

 


 

Comments

Popular posts from this blog

Descompunerea in factori a expresiilor algebrice

Descompunerea in factori a expresiilor algebrice este necesara atunci cand vrem sa simplificam o fractie si sa o aducem la forma ireductibila (cea mai simpla), sau atunci cand vrem sa adunam mai multe fractii si vrem sa aflam numitorul lor comun, sau atunci cand avem de efectuat o inmultire/impartire a doua fractii cu numere reale reprezentate prin litere (deoarece inainte de a efectua inmultirea trebuie sa efectuam toate simplificarile posibile). Descompunerea in factori a expresiilor algebrice se efectueaza urmand pasii: verificam daca putem scoate factor comun (partea literala sau din coeficient) folosim formulele de calcul prescurtat - diferenta de patrate sau restrangerea de patrate  folosim metode combinate (scoatem factor comun si apoi formule de calcul prescurtat) fara formule de calcul prescurtat si fara factor comun. Pentru a putea efectua o descompunere in mod corect, trebuie sa urmati pasii in ordine, adica sa verificati intai daca puteti scoate fator comun, apoi

Intervale de numere reale. Operatii cu intervale de numere reale

  In clipurile de mai jos aveti prezentate intervalele cu numere reale, aflarea acestora si aflarea intervalelor/multimilor ce rezulta din operatii cu acestea.  Urmariti cu interes si incercati si voi sa  rezolvati exemplele propuse:      

Expresii algebrice

Va prezint calculul cu expresii algebrice, aducerea lor la forma cea mai simpla si aflarea necunoscutei, stiind ca fractia este numar intreg cu ajutorul propirtatilor relatiei de divizibilitate: Expresie algebrica I   Expresie algebrica II     Nu uitati sa va abonati si sa distribuiti daca va este util! Multumesc!